Páči sa mi to alebo I „LIKE“ it

Upozornenie, článok obsahuje nadmerné použitie slova LIKE.

Hneď na začiatku článku si tipnem, že si sa k tomuto článku dostal z facebook-u. Ak nie, tak odniekiaľ inadiaľ, ale určite s veľkou pravdepodobnosťou si na ňom registrovaný. A presne o ňom je dnešný článok! Presnejšie o tých populárnych obrázkoch s palcom smerom hore.
Na začiatok jednoduchá otázka: poteší vás, keď vám niekto dá LIKE na váš status, fotku, video…? Áno ! A to je presne ten účel, oceniť alebo súhlasiť s niečím názorom. Lenže realita je však úplne iná. Facebook je momentálne jeden veľký biznis. Pomaly každá firma, slávna osoba alebo aj podnikateľ má svoju vlastnú fanúšikovskú stránku. Každý nový fanúšik a každé nové „páči sa mi to“ ich vždy poteší. Ale má to jedno ale.
Na facebook je momentálne veľa súťaží so zdieľaniami, LIKE-ami fotiek, udalostí a iných blbostí, ktorých cieľom je rozšíriť svoju komunitu o ďalších členov a motivovať ich nejakou výhrou.
Pri jednej takej súťaži sa teraz zastavím. Niekedy pred rokom som hľadal na internete spôsob ako získať na internete LIKEi od ľudí, a tak vyhrať nejakú tú cenu, ktorú ponúkala jedna stránka. Bol to nejaký zájazd, do ktorého sa zapojili kamarát s priateľkou. Tak som si povedal, že sa ho pokúsim pre nich vyhrať.
Na internete sú stránky, ktoré fungujú tak, že užívateľ nazdieľa na takejto stránke nejaký post a ostatný užívatelia mu ho začnú LIKEovať. Za tieto LIKEi na oplátku dostanú body, za ktoré ich môžu následne ďalej „nakupovať“. Jednou z takýchto stránok je aj addmefast. Okrem facebooku obsahuje aj iné sociálne siete ako twitter, youtube atď…Pred začatím lajkovania si môžte tiež vybrať cenu, za ktorú budete lajky nakupovať. Čím je táto hodnota vyššia, tým rýchlejšie sa vám lajky podarí nazbierať. V praxi plne postačuje 5 bodov za lajk pričom 10 je maximum. Ďalej je aj možnosť nastaviť krajinu, odkiaľ chcete lajky dostávať. Pokiaľ si zvolíte sk alebo cz, tak to bude trvať podstatne dlhšie dosiahnuť požadovanú hranicu, kedže to tu nie je až tak rozšírené.
sticker,375x360.u1Takže dobre, kamarát pridal na stránku svoju Valentínsku fotku a začal „boj“. Lajky pribúdali, body ubúdali a kedže chcete lajky získavať aj naďalej, musíte klikať na posty aj ostatným. Mne samému sa nechcelo klikať na ostatných posty, takže som si spravil menšiu aplikáciu, ktorá to robila za mňa. Alebo si môžte stiahnuť jednoduchý program, ktorý to bude klikať za vás, poprípade do tretice využiť macro do prehliadača chrome alebo firefox.
Problém vyriešený, lajky opäť pribúdajú. Súťaž trvá niekoľko dní. Za ten čas sa plno ostatných zúfalých hlavičiek snaží rozoslať otravnú správu svojim osemsto facebookovým „priateľom“, ktorým nikdy nenapísali až doteraz, s prosbou o lajkovanie fotky. Moc im to ale nepomáha, kedže počet mojich lajkov je úplne niekde inde. Za nejaký čas nás začne dobiehať iná fotka. Pozriem do zoznamu lajkov danej fotky a vidím, že väčšina lajkov presne tak ako aj naše, pochádzajú z Číny, Indie, Ameriky a ktovie ešte z ktorej r…krajiny. Postupne sa navzájom dobiehame. Zrazu, ale príde echo od usporiadateľa, ktorému bonzli chudáčikovia, zúfalčekovia, že tu nie je niečo v poriadku a lajky získavame „nelegálnou cestou“. (Povie mi niekto aká je potom legálna cesta ? To, že otravujem ostatných s požiadavkou na lajk ? Aj keď sa možno dotyčnému fotka vôbec nepáči? ) Takže nastáva zmena pravidiel (aj keď žiadne neboli). V tejto chvíli to vzdávam, pretože to nemá cenu a čas sa venovať podobným blbostiam :D Cenu samozrejme nevyhrali, kedže aj v týchto súťažiach ide len o podvod a reklamu na pošahanú stránku.
home_peopleDruhý mini príbeh nastal nedávno niekoľko dní dozadu. Opäť bola súťaž o vstup na jednu párty a fľašku k tomu za najlajkovanejší song. Takže proces som zopakoval a po ani nie dni som sa dostal do vedenia za čo som bol samozrejme opäť ihneď diskvalifikovaný. Vraj za „kupovanie hlasov“. V tom som sa začal strašne smiať :D Keby mám uplatiť všetkých, čo mi dali lajk, tak si kúpim nie jednu fľašku, ale takých sto :D
No každopádne opäť je tu záver, na fľaškový uzáver, menom korkový štupeľ. A ten znie, že opäť kašlite na nejaké trápne lajky, ktoré vám zbytočne dvíhajú sebavedomie a ego. V tomto svete ide iba o prachy a nie o lajky, tak si to konečne uvedomte a začnite konečne makať a nie lajkovať svoje selfiečka !!! :D Ale nie kecám ešte dôležitejšie sú „chips-y“ v pokry na facebooku :D Ale teraz vážne. Nájdite si nejakú lepšiu zábavku napríklad disovanie videí na youtube, to je väčšia zábava :D (škoda, že na facebooku podobne ako na youtube nie je tlačítko „Nepáči sa mi to“). Možno raz…:D A ako inak zdieľajte tento článok, lajkujte, a aj keď sa to priamo na mojom blogu nedá, tak aspoň naň myslite v dobrom aj v zlom a hlavne ešte predtým, než sa opäť niekde rozhodnete kliknúť na ten modrý palec :D

Kategória: Stories
Tagy: ,

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.