SMS Spoofing

Článok má opäť len informatívny charakter. Autor článku nenesie žiadnu zodpovednosť za prípadné zneužitie !

SMSky sú súčasťou nášho moderného života už dlhé roky. Keď vám príde sms-ka od vašeho známeho, kamaráta, priateľa, vôbec sa nezamýšľate nad tým, či ju poslal on alebo niekto iný. Proste je to jeho číslo, tak očakávate, že ju písal práve on a nie niekto iný. Vždy je tu ale pochybnosť, že tento mobil si mohol niekto požičať alebo ukradnúť a chce narobiť dotyčnej osoby problémy. Čo keď, ale nastane situácia kedy sa nič podobné nestalo a zrazu vám príde správa od konkrétnej osoby, ktorú nenapísal ani on, ani nikto, komu požičal mobil. Proste netušíte kto. Vtedy začne podozieranie, ktoré ukončíte hodením za hlavu. Po prečítaní tohto článku, ale zistíte, že existuje SMS spoofing.

20-sms

SMS spoofing je v jednoduchosti falšovanie sms správ a údajov o odosielateľovi. Záškodník dokáže jednoducho zmeniť číslo odosieľateľa na jeho zvolené a poslať správu obeti.

Nastáva otázka ako ?!

Portál smsglobal.com – jeden z najväčších na svete túto možnosť ponúka. Po registrácií a overení vášho telefónneho čísla môžte bezplatne odoslať 25 sms správ. Za ďalšie sa samozrejme platí. Návod ako sa registrovať a používať túto službu nejdem rozpisovať tí šikovný to zistia sami a tí ostatní čo to vedieť nebudú, to ani vedieť nepotrebujú.

Zamerajme sa na možnosti a riziká tejto služby. Prvé riziko nastáva vtedy, kedy je povinné pri registrácií overiť telefónne číslo. Na rozsiahlejšiu záškodnícku činnosť je preto nevyhnutné kúpiť simkartu, ktorá nebude registrovaná na vaše meno, najlepšie na nikoho meno. Druhé riziko nastáva vtedy, ak máte na facebook-u registrované vaše telefónne číslo a povolené zdieľanie statusov cez sms.

sms

Na záver chcem dodať, že sa nestrachujte a ak vám príde smska, ktorá sa vám nebude zdať, že je pravdivá, začnite podozrievať a dotyčnej osobe jednoducho zavolajte. A ak máte v sebe trošku chuti a adrenalínu, niečo podobné vyskúšať tak smelo do toho, spravte si srandu z niekoho, kto vám dlhú dobu lezie na nervy, alebo z niekoho, kto je úplny suchár a tvári sa celý život moc vážne.

Have fun ! :D

…užitočné rady:
– ak sa nebudete vedieť zorientovať po prihlásení si z ľavého stĺpca vyberte „SEND SMS TO NUMBER“ do „SENDER ID from“ zadajte tel. číslo odosielateľa (môže obsahovať aj text) do „SEND SMS to“ zadajte číslo príjemcu
– číslo zadávajte s predvoľbami cz: +420… sk:+42190…

Kategória: Návody
Tagy: ,

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.