Falošné facebook správy

Rozmýšľal som, o čom bude v poradí už 50. článok na mojom blogu. Po dlhom rozmýšľaní, sa na túto váženú pozíciu dostal práve tento návod. Užite si ho, a ak sa Vám páči zdieľajte ! ;)

Článok má informatívny charakter. Autor článku nenesie žiadnu zodpovednosť za prípadné zneužitie !

Facebook prišiel s novinkou v podobe vlastných emailových adries. Tí, čo chceli si mohli zaregistrovať vlastnú, ostatným bola priradená automaticky.

(meno.priezvisko“poradové číslo“@facebook.com).
A tu nastáva jeden vážny problém. Pokiaľ na túto emailovú adresu pošlete email, bude automaticky zobrazený medzi správami na facebooku. Ako odosielateľa emailu zobrazí „facebook meno“ užívateľa, ktorému patrí email.

Nejaký problém ???

Áno !

Tí, čo vedia čo je to fakemailer, možno pochopili. Ostatní použite google. Jednoducho povedané: na facebook vám môže prísť správa od priateľa, ktorí ju v skutočnosti nenapísal !!!

Princíp fakemialera spočíva v tom, že môžeme odosielať emaili v mene niekoho iného. Presne toho sa dá využiť aj pri facebook správach. Na stránke http://photos.4fan.cz/fb si to môžte názorne vyskúšať. Pri zadávaní musíte vedieť dve adresy: adresu príjemcu, ktorú nájdete vo facebook profile danej osoby „janko.hrasko@facebook.com a adresu odosielateľa – email, s ktorým sa prihlasuje na facebook „marienka123@azet.sk“. ( nie však @facebook.com )

Ako sa chrániť ?

Jednoducho !

Pri každej takto falošnej správe, sa na facebook-u vpravo zobrazí malý trojuholník s výkričníkom, ktorý nám oznamuje, že odosielateľ tejto správy nemusí byť ten, za koho sa vydáva.

 

Kategória: Stories
Tagy: , , ,

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.