Ako si zvýšiť štatistiky návštevnosti webu

Možno ste niekedy rozmýšľali nad tým, ako si zvýšiť návštevnosť svojho webu, kvôli lepšiemu hodnoteniu, alebo umiestneniu vašej stránky na vyšších pozíciach. Každý plugin, portál, alebo blogovacie služby, pracujú s rôznymi spôsobmi započítavania návštev. Princípov je viacero.

Prvý, najjednoduchší, spočíva v jednoduchej inkremenacií štatistiky, pri každom obnovení vašej stránky. Jednoduchým stláčaním tlačidla F5 – refresh, docielite vyššiu návštevnosť.

Druhým, komplexnejším spôsobom, je zaznamenanie návštevnosti na základe IP adresy. V prípade, že stránku navštívite viacero krát, bude vaša návšteva započítaná iba raz. A nepomôže vám žiadne z jednoduchých spôsobov navýšenia tohto čísla.

Tretí spôsob funguje na základe toho, že pri návšteve webu, sa uložia dočasné súbory do počítača, a následne pri opakovanom navštívení stránky, vie server identifikovať, či už ste túto stránku navštívili niekedy v minulosti. A na tento spôsob sa bližšie pozrieme.

Princíp oklamania počítadla je veľmi jednoduchý, a spočíva v zakázaní ukladania dočasných súborov do prehliadača, a následnom opakovanom načítavaní požadovanej stránky. Pre následujúci postup, je potrebný prehliadač Mozilla Firefox. Dá sa použiť aj Google Chrome, avšak postup je trošku zložitejší.
Stiahneme si, a pridáme do prehliadača doplnok iMacros.
pravdaV prehliadači, vpravo hore, pomocou novej ikonky, otvoríme doplnok. Následne v ľavom stĺpci, dáme pravým editovať macro, do ktorého vložíme nasledujúci kód:
TAB T=1
TAB OPEN
TAB T=2
CLEAR
SET !FILESTOPWATCH mydata.csv
STOPWATCH ID=total
URL GOTO=http://moja.stranka.sk
STOPWATCH ID=total
TAB CLOSE
strankaStránku v kóde zmeníme na vlastnú požadovanú, a nastavíme položku Repeat Macro Max, podľa toho, koľko návštev chceme, a dáme Play (Loop). Následne bude prehliadač opakovane otvárať stránku a započítavať návštevnosť do štatistík.
Tento spôsob bol testovaný na stránkach blogov pravda.sk a funguje spoľahlivo. Taktiež bude fungovať aj na iných podobných weboch. Skriptov pre doplnok iMacro je omnoho viac, a v prípade záujmu môžem napísať aj ďalšie návody na jeho využitie.

Kategória: Návody
Tagy: , , , ,

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.