Sociálny experiment

Internetom kolujú rôzne druhy sociálnych experimentov, ako sú napríklad videá, ktoré sa nejakým spôsobom snažia zachytiť zachovanie ľudí v určitých neobvyklých situáciach. Následne sú nahrané na kameru a uploadované na youtube. Väčšinou obsahujú aj názor autora videa, ktorý zhodnotí či bolo dané konanie v rámci normy, nečakané, alebo primerané.
Dobre dosť bolo rozprávania. Prejdime k pointe. Chcel som otestovať správanie a dôverčivosť ľudí na facebooku. Spravil som si teda taký svoj trochu iný sociálny experiment zameraný presne na túto sociálnu sieť. Hlavným dôvodom bolo práve to, že samozrejme všetci veria tomu, čo je na webe, ako napríklad bulváru. Na facebooku vznikol už dávnejšie fenomén s názvom Priznania XYZ, kde sa ľudia priznávajú so svojimi trapasmi, príhodami alebo to funguje aj ako nejaký druh „zoznamky“. To je jedno, každopádne ľudia tomu poväčšine veria. Tieto stránky obsahujú určite niekoľko pravdivých príbehov, ale aj plno klamlivých hlúpostí, ktorým ľudia uveria. Poväčšine sú to krátke výkriky do prázdna, na riadok maximálne dva, a preto pokiaľ chcete niečim fakt zaujať, musíte si prichystať niečo, čo je dostatočne trápne a uveriteľné.socialTakže plán bol vymyslieť tri druhy príbehov, ktoré nejako, čo najviac opisujú pravého Slováka. Sú to tieto témy: peniaze a odrbávanie, alkohol, vzťahy a sex. Aby boli tieto príbehy dostatočne pútavé a vierohodné musia mať nasledovnú postupnosť: krátky úvod kto si a kedy sa to stalo, samotný príbeh, a rozuzlenie s ponaučením :D Na tieto témy som teda napísal vlastné vymyslené priznania, ktorým ľudia podľa môjho názoru samozrejme uverili. Nižšie sú priložené aj jednotlivé priznania spolu s odkazmi na ne. Nanešťastie som tieto priznania písal už dávnejšie a teda jedno z nich bolo pravdepodobne už vymazané, kedže som ho už nenašiel ne stránkach Priznania PovažskoBystričanov. Zhodou okolností to bolo práve to tretie, „najpopulárnejšie“ (najviac olajkované). Ale tak čo už, prinášam vám teda aspoň takúto menšiu ochutnávku.
Záver je opäť asi taký, že neverte všetkému čo je na nete, ak vás niečo zaujme a rozosmeje ako aj nasledujúce priznania, tak som rád, že splnili svoj účel. A ak ste si doteraz mysleli, že ostatné stránky s priznaniami sú pravdivé, a že len táto vyššie spomínaná nie je, tak ste na omyle :D

https://www.facebook.com/priznaniaPB/posts/1443137575960370

1https://www.facebook.com/priznaniaPB/posts/1445412359066225

a

Kategória: Stories
Tagy: , , ,

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.