Život je taký, ako ho vnímaš

Človek často premýšľa nad vecami, čo sa deju naokolo. Nad niektorými mávne rukou, niektoré rieši a o niektorých ani nevie, že sa dejú. Každí z nás zasahuje svojimi činmi do všetkého, čo sa odohráva okolo nás a vedie nás či už k dobrej alebo zlej nálade, pocitom, myšlienkam. Nikto nemá rád vnucovanie názorov od ostatných, každí chce rozhodovať sám za seba, nemá rád večné kázanie, a chce všetko vyskúšať na vlastnej koži.

Odpovede ľudí na otázku „čo očakávaš od života ?“ sú rôzne.
Prvá téma v poradí, bez ktorej by väčšina ľudí „nedokázala žiť“ je téma peňazí.
Chudobní ľudia v Afrike, ktorí nemajú kde bývať a umierajú od hladu, by chceli v živote mať aspoň nejaký prístrešok, trochu jedla.
Obyčajný človek, ktorý má nízky plat, by chcel samozrejme vyšší.
Obyčajný človek, ktorý ma priemerný plat, by chcel tiež vyšší.
Človek, ktorý má vysoký plat, by chcel byť milionárom.
Milionár by chcel byť miliardárom.
A miliardár by chcel byť najbohatší na svete.

Čo tým chcem povedať ? Človek chce vždy viac než práve má. Nastáva otázka k zamysleniu prečo ? ,,,pokračovanie nižšie

Druhá téma, ktorá nadväzuje na predchádzajúcu je ovplyvňovanie ľudí médiami „veci, ktoré musia vedieť.“
Baví vás televízia, noviny, rádio ? Baví vás denne sa dozvedať o katastrofách, úmrtiach, škodách na majetku, vraždení, znásilňovaní, kradnutí ? Baví vás hromadne šíriť tieto informácie ďalej ?
Koho baví čítať správu o tom, ako „Rytmus dal na facebook fotku svojich nových diamantových hodiniek“
Koho baví písať na každej jedinej spravodajskej stránke a facebook-u o úmrtí Paľa Demitru ?
Koho trápi, že nejaký trapáci nazývanými „Anonymous“ chcú zmeniť niečo na Slovensku tým, že pošlú doslova „ho*no“ prezidentovi ?
Takže pozerajte správy, čítajte a kupujte denníky a šírte klebety obyčajných ľudí, ktorí „sú radi“, že sa o nich niekto zaujíma, lebo v komerčnom priemysle majú určite úspech.

Otázka na zamyslenie. Chceš byť slávny, populárny, bohatý ?

Tretia téma. Politika.
Kto nadáva na politikov, nech nadáva, kto si ich zvolil, nech drží hubu ! V našom demokratickom štáte samozrejme potrebujeme aj ľudí, ktorí budú dávať pozor na to, čo sa tu deje. Žiaľ za posledných (odjakživa) niekoľko rokov to ide dole vodou. Aj politici sú len ľudia, a potrebujú čarovné papieriky na živobytie. Kto by v dnešnej dobe išiel ukazovať svoj ksicht na obrazovky za „smiešny“ plat okolo 5000€. Preto treba samozrejme nejakú tu „bokovku“. Už len čakať na SMSku o pripísaní hodnoty na bankový účet a smelo do hlasovania za novú predraženú diaľnicu, alebo „výhodne, nové a výkonné“ počítače do škôl za neuveriteľne „priaznivé ceny“.

Otázka na zamyslenie. Chcel by si byť politikom ? Dokázal by si sa každý deň pozerať do zrkadla ?

Štvrtá téma. Práca alebo „práca“.
Rob čo vieš a nie to čo chceš ! Asi takéto príslovie platí v tejto Slovakia country pre občanov našej republiky (nerátam pravdaže našich „kamarátov“ z Luníku IX YPSILÓN. Strach a stres či už v práci alebo v škole dokážu ľudí priviesť k obavám o svoju ďalšiu existenciu. Preto rapídne klesá dĺžka života a zvyšuje vek začiatku odchodu do dôchodku. Je pravda, že prácu si vyberáme sami, ale na základe čoho ? Samozrejme, že bezcenných kúskoch farebného papiera.

Otázka na zamyslenie. Kto sa má lepšie ? Matka, ktorá za minimálnu mzdu živý 5 detí. Alebo prostitútka, ktorá zarába niekoľko tisíc eúr mesačne. Prečo tento kontrast ? Pretože sa treba zamyslieť, či si v živote chceš vybrať ľahšiu cestu a mať „pokoj“ alebo ťažšiu a prekonávať prekážky.

Posledná téma. Komercia, filmy, hudba.
Počuli ste slovo ilumináti ? Nie ? Nič neobvyklé. V skratke jednoducho povedané: Oni sú zodpovední za to, čo „obdivujete“. Viac o nich ===> google. Myslíte, že život populárneho speváka alebo filmovej hviezdy je skvelý ? Čo ak nie. Čo keď to má ťažšie ako vy. Život slávnych je nekonečný kolotoč, ktorý nikdy nekončí a ak chceš z neho utiecť berieš následky – stane sa z teba troska a nájde sa niekto nový. Ako niekto môže obdivovať speváka, ktorý príde na pódium a spieva falošne ? Žiaľ diváci sú zaslepení popularitou, ktorú z nich spravili „hľadači talentov“.

Záver.
Čo som týmto chcel povedať ? Vôbec nič ! Len to, že nerieš to čo už riešia ostatní, nešír to čo sa tebe samému nepáči, maj pozitívny prístup k životu, kašli na to, že niekomu je lepšie niekomu je žiaľ aj horšie, užívaj života aby si si na smrteľnej posteli mohol povedať „život bol krásny“ vďaka veciam a ľuďom, ktoré sa podieľali pri tvorení lepšieho zajtrajška. A ak ťa trápia zlé známky v škole, šéf v práci, málo peňazí na účte, tak buď rád, že máš takéto problémy, lebo to znamená, že žiješ !

Kategória: Stories
Tagy: , ,

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.